Beleggen in crypto. Eng?

Dit is wat ik altijd dacht. Een paar jaar geleden had ik een collega die ook zijn geld in crypto heeft gestoken. Ik heb zo’n vermoeden dat hij inmiddels niet meer hoeft te werken voor zijn geld. Zijn geld werkt voor hem!

Destijds heb ik de stap niet genomen: crypto was eng en onbekend. Ik durfde mijn zuurverdiende geld er niet in te stoppen. Inmiddels ben ik 180 graden gedraaid: elke maand leg ik een vast bedrag in en ik krijg er een leuk rendement voor terug. Even als voorbeeld: In de laatste drie dagen heb ik op één munt een rendement ontvangen van 65%. In drie dagen!

Beleggen in crypto is niet eng. Integendeel zelfs: het is een groeiende markt waar nog veel te halen valt. Geld op je spaarrekening zetten is veel enger, maar dat zie je niet. Door de inflatie van 2% per jaar wordt je geld steeds minder waard. Op een spaarrekening krijg je nu ongeveer 0,3% rente. Dit houdt in dat je inleg van €10.000 na een jaar €10.030 waard is. Een winst van €30 in een jaar, terwijl dit bedrag na aftrek van de inflatie nog maar een waarde heeft van €9829,40. Je gaat er dus enorm op achteruit.

Sparen is niet meer van deze tijd. En met het geld wat er massaal wordt bijgedrukt kan de inflatie dit jaar wel eens gaan stijgen. Ik ben geen financieel adviseur, maar kan je wel vertellen: ga beleggen. Je geld voor je laten werken is het mooiste wat er is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *