Beleggen in crypto. Hoe?

Allereerst even een disclaimer: ik ben geen financieel adviseur. De informatie die je vindt in mijn posts zijn enkel ter vermaak en educatie. Voor financieel advies kun je een expert raadplegen.

Steeds meer mensen beginnen ermee: beleggen in cryptomunten. Misschien denk je dat het al te laat is om ermee te beginnen, maar niets is minder waar! Het beste moment om ermee te beginnen is nu. De volgende vraag is: hoe begin ik? Ik help je met … tips om te beginnen.

Maak een account aan

Om te beginnen met crypto heb je allereerst een account nodig bij een exchange. Er zijn wereldwijd al vele plekken waar je je geld kunt inwisselen voor Bitcoin en andere valuta. De fijnste om mee te beginnen is Bitvavo. Dit is een Nederlandse exchange waar de bekendste valuta op te vinden zijn. Daarnaast is Bitvavo gebruikersvriendelijk en overzichtelijk. Een account kun je aanmaken door op deze link te klikken. Als je dat doet kun je tot €1000 traden zonder servicekosten en krijg ik van Bitvavo een kleine vergoeding.

Begin klein

Bij Bitvavo kun je al met een klein bedrag investeren in cryptovaluta. Je kunt bijvoorbeeld al oefenen met een bedrag van €10. Dit kun je dan weer verdelen over twee verschillende munten of tokens, zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Cardano of Etherium. Als je dat hebt gedaan is het een kwestie van wachten. Wat doet de markt? Gaat de waarde omhoog, of zakken we iets? Wanneer je eenmaal winst hebt gemaakt en je hebt door hoe het werkt kun je wat meer geld toevoegen.

LET OP: investeer alleen het geld dat je kan missen! Bij beleggen bestaat altijd een risico dat de waarde van je investeringen kan dalen en je (een deel van) je geld kwijt raakt.

Doe je eigen onderzoek

Het is heel verleidelijk om op social media te kijken wie welke valuta in het portfolio heeft. Als ik je een tip mag geven: neem niet zomaar aan wat iemand op Instagram, Facebook of YouTube zegt. Elke munt of token heeft een specifiek probleem waar het een specifieke oplossing voor wil bieden. Zoek het bedrijf achter de valuta op en onderzoek waar ze voor staan, wat ze willen doen en hoe ze dat willen doen. Er zijn ook YouTube kanalen die dit al voor je gedaan hebben, zodat je het zelf niet meer hoeft uit te pluizen. Het kanaal dat wat mij betreft de beste informatie geeft is CoinBureau.

Hou je emoties onder controle

Dit heb ik zelf moeten ondervinden. De cryptomarkt is erg volatiel. Dat betekent dat je de ene dag 15% winst kan maken en de volgende dag weer 20% verlies kan draaien. De valkuil is dat je dan uit paniek alles gaat verkopen, waardoor je verlies ook daadwerkelijk verlies wordt. Op het moment dat jij je investeringen laat staan kan er nog van alles gebeuren. Verlies is alleen verlies als je verkoopt.

Een bekende term in de cryptowereld is HODL (Hold On for Dear Life). Als je winst wil maken op de lange termijn en je weet zeker dat jouw investering omhoog gaat, hou deze dan vast. Ook als de markt naar beneden gaat. Meestal komt het weer goed!

Time in the market beats timing in the market

Ook ik heb het geprobeerd en ik kan je vertellen: het gaat vaker mis dan dat het je lukt. De cryptomarkt is niet te timen. Het beste wat je kan doen is je investeringen vasthouden voor een langere termijn. Dit is wat de grote investeerders ook doen. Zij kijken niet naar de veranderingen per uur, maar eerder per dag of per week. Op die manier kun je de beste winsten halen en kan je je geld het beste voor je aan het werk zetten. Een veelgehoorde uitspraak is dan ook: “When in doubt, zoom out!”

Volg een cursus

Denk je klaar te zijn voor het echte werk en wil je de volgende stap maken? Dan kun je een cursus of masterclass volgen om nog meer te weten te komen over hoe cryptocurrencies werken en welke munten en tokens je in de gaten moet houden. De mannen van AllesOverCrypto.nl kunnen je hierbij helpen. Voor meer informatie en alle diensten en trainingen die zij aanbieden kun je hier klikken.

Heel veel succes!

Je hebt nu genoeg informatie om je eerste kleine stap te zetten om te beleggen in cryptovaluta. Heel veel succes en laat me weten hoe het gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *