Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een kattenoppas, maar nog lang niet iedereen. De reden hiervoor is dat er steeds meer kennis is over de behoeften van de kat. Ik geef je vijf redenen om – als jij nog niet kiest voor een kattenoppas – over te stappen.

Omgeving en stress

Voor de kat is geur een van de belangrijkste onderdelen van zijn leven. Je hele huis hangt er vol mee, zonder dat jij het doorhebt! Wanneer je je kat vervolgens onderbrengt bij bijvoorbeeld vrienden of in een kattenpension – met de allerbeste bedoeldingen, ik snap het volkomen! – haal je hem uit zijn vertrouwde omgeving. Dit veroorzaakt enorm veel stress bij je kat. Terwijl jij lekker op vakantie gaat, zit hij in een vreemde omgeving te zoeken naar veiligheid, om vervolgens hetzelfde stressvolle proces door te maken wanneer jij hem weer mee naar huis neemt. Wanneer je je kat thuis laat verzorgen door een kattenoppas kan hij in zijn eigen blijven en wordt hij elke dag liefdevol verzorgd door dezelfde persoon.

De kosten

Ik hoor je al denken: jaja, en wat kost dat allemaal wel niet? Nou, gemiddeld gezien ben je net zoveel, vaak zelfs nog minder kwijt dan wanneer je je kat naar een pension brengt. Voor het geld hoef je het dus niet te laten. Daarnaast kan een oppas nog veel meer dingen doen dan alleen je kat verzorgen en knuffelen. Wat dan? Nou, lees maar snel verder!

Extraatjes

Een kattenoppas is meer dan alleen maar een babysitter voor je kat. De oppas sorteert je post, geeft je planten water en hij kan zelfs een paar keer de stofzuiger door het huis laten gaan, terwijl jij zit te genieten van je welverdiende vakantie. Daarnaast zijn er bij mijn oppasservice mogelijkheden om thuis te komen met een gevulde koelkast, zodat je je daar niet druk om hoeft te maken. Ook wordt de gezondheid van je kat in de gaten gehouden en zo nodig naar de dierenarts gebracht wanneer er iets aan de hand is.

Persoonlijke aandacht

Wanneer ik op je kat pas ben ik enkel en alleen bezig met jouw kat en niks anders. Ik speel en knuffel met je kat en ben vaak een half uur tot drie kwartier bezig om het hem of haar helemaal naar de zin te maken. Deze aandacht proberen ze in een pension ook te geven, maar door de stress van de verandering is het voor de kat in veel gevallen niet mogelijk om zich daar volledig aan over te geven. Daarnaast zijn er in pensions vaak meerdere katten aanwezig, waardoor de verzorgers hun aandacht moeten verdelen.

Updates

Wat is er nou mooier dan meerdere keren per week een video of foto te ontvangen van je kat die volledig ontspannen is, of lekker aan het spelen is? Zeg nou eerlijk: niks is mooier! Als ik op jouw kat mag passen krijg je deze updates meerdere keren per week, zodat je precies weet hoe het gaat met je kat. Relaxter kan je vakantie niet worden.

Fijne caturday!

Leave a Reply

Your email address will not be published.