Het nieuwe jaar is inmiddels alweer een dikke week oud. Tijd om nu echt aan de slag te gaan! De afgelopen week heb ik dagelijks een goed voornemen op mijn social media accounts geplaatst. Om deze voornemens perfect uit te voeren vind je hieronder een aantal producten die je aan kunt schaffen voor je kat.

Spelen met je kat

Er zijn veel manieren om te spelen met je kat. De meest gebruikelijke manier is het “passief spelen”. Dit houdt in dat jij speeltjes door het huis verdeelt, zodat de kat hier gedurende de dag zelf mee kan spelen. Dit lijkt effectief, maar dat is het totaal niet. Sommige katten zullen af en toe eens een balletje of muisje tegenkomen en hiermee de kamer doorstuiven, maar de meesten laten deze speeltjes links liggen.

Hoe kun je het beste spelen met je kat? Met interactief speelgoed! Dit is speelgoed – meestal aan een hengel – waarmee jij ervoor zorgt dat de kat zijn jachtinstinct kan gebruiken. Pak eens een hengel en laat de “prooi” een hoekje om gaan. Je zal zien dat je kat er meteen op gefocust is. Soms duurt het even voor je kat toehapt, dus geef niet meteen op, maar probeer de juiste trigger voor je kat te vinden. Geloof me: Elke kat speelt! De zin “Mijn kat speelt niet” is vaak een teken van passief spel, zonder interactie met de eigenaar.

Goede speeltjes hoeven niet duur te zijn. Deze hengel kost een prikkie, maar is in ons huis een grote hit! Klik hier voor deze hengel.

Daarnaast is de Cat Dancer ook een mooie en zeer onvoorspelbare speelhengel. Klik hier voor de Cat Dancer.

De juiste krabpaal

Een goede krabpaal is een must voor elk huis met een kat. Het is een kwestie van smaak welke krabpaal je in huis neemt, maar deze dient wel aan een aantal criteria te voldoen:

  • De kat moet zich er helemaal aan uit kunnen rekken
  • Hij moet niet om kunnen vallen
  • Hij moet op de juiste plek staan.

Een kat is ongeveer een meter lang in volledig uitgerekte stand. Dit houdt in dat je krabpaal ook zo hoog moet zijn. Die kleine krabpaal die je ooit voor je kat hebt gehaald (en die heel begrijpelijk niet wordt gebruikt) is daarom niet voldoende. Daarnaast is het belangrijk dat de krabpaal stevig staat en dat hij op een plek staat waar je kat vaak langs loopt, of waar je kat al veel aan krabt (bijvoorbeeld een bank of het behang). Ze de krabpaal hier neer en je gaat zien dat je bank vanaf nu langer heel blijft.

Welke krabpaal raad ik aan? De XXL Premium Krabstam van Zooplus is een zeer goede en makkelijk te plaatsten krabpaal voor een gemiddeld budget. Deze krabpaal vind je hier.

Heb je iets meer budget en wil je je katten ook een lekker verstopplekje geven, kies dan voor een krabton met verschillende ligplekjes. Deze krabton vind je hier.

Wil je je kat helemaal verwennen? Kies dan deze ultieme Krabstam Natural Paradise. Klik hier voor deze krabpaal. Met deze krabpaal kunnen ze helemaal naar boven klimmen en heerlijk over hun territorium uitkijken.

Meer weten over het Katificeren van je huis?

Ik help je graag met tips om je huis katvriendelijk in te richten. Hiervoor kun je contact met me opnemen. Je kunt ook het boek Catification bestellen van Jackson Galaxy (Let op: dit boek is in het Engels). Jackson is een van mijn grote voorbeelden en dit boek staat vol met tips en voorbeelden om je huis te Katificeren! Een link naar dit boek vind je hieronder:

Leave a Reply

Your email address will not be published.