Een kat in huis is leuk, maar wat als hij of zij zich ineens anders gaat gedragen? Je schootkat kan ineens ergens bang voor zijn, of je kat kan van de ene op de andere dag naast de bak plassen. Jij zit met je handen in het haar en denkt: “Wat nu?”

Geen paniek! Voor vrijwel al het gedrag van je kat bestaat een oplossing. De allereerste – en belangrijkste – stap die je neemt is: bel de dierenarts. In sommige gevallen, zoals bij onzindelijkheid of overmatig likken en kale plekken, is er iets lichamelijks aan de hand wat zorgt voor verandering in het gedrag. Ben je bij de dierenarts geweest en is je kat gezond, dan kun je bij mij terecht!

Wat is gedragstherapie?

Gedragstherapie klinkt heel heftig, maar eigenlijk valt het best mee. Er wordt vaak gedacht aan zweverige types en kattenfluisteraars, maar niets is minder waar: een gedragstherapeut kijkt naar de lichaamstaal van de kat, de omgeving en de voorgeschiedenis. Al deze informatie is meetbaar een geeft een duidelijk beeld waarom de kat bepaald gedrag laat zien.

Je kunt bij mij onder andere terecht voor onderstaande gedragsproblemen:

  • Agressie naar mensen
  • Agressie naar dieren
  • Angst
  • Ongewenst krabben
  • Sloopgedrag
  • Overmatig miauwen
  • Begeleiding bij verhuizing
  • Begeleiding bij de aanschaf nieuwe kat
  • Kaal likken

Werkwijze

Je mag altijd vrijblijvend contact opnemen om je vraag of probleem voor te leggen. In de meeste gevallen zal er een sessie aan huis nodig zijn om het probleemgedrag aan te pakken. Voorafgaand aan deze sessie ontvang je een vragenlijst, zodat ik mij met de belangrijkste informatie kan voorbereiden op de eerste sessie.

Een therapiesessie duurt ongeveer een tot twee uur, afhankelijk van het probleem. Tijdens deze sessie wordt er een diagnose gesteld en geef ik meteen een aantal adviezen, zodat je meteen kunt beginnen met het aanpakken van het probleem. Na de sessie krijg je een uitgewerkt verslag en geef ik begeleiding bij het uitvoeren van de therapie. Ook zal er een kort verslag naar uw dierenarts worden gestuurd.

Ik ben werkzaam in de regio Noordoost Twente. Dit betekent dat ik sessies doe in onder andere Oldenzaal, Enschede, Hengelo, Denekamp, Ootmarsum, Tubbergen, Almelo, Losser, Borne en alle tussengelegen plaatsen. Uiteraard kan in overleg ook naar plaatsen buiten deze regio worden gekeken.

Tarieven

Kennismakingsgesprek

Gratis

Skype/Zoom sessie

€ 15 per 30 minuten

Sessie aan huis

€ 60 per uur
(Hieronder vallen ook de voorbereiding van het consult en uitwerking van het verslag)

Reiskosten

€ 0,30 per kilometer, gerekend vanaf postcode 7577SR in Oldenzaal

Genoemde prijzen zijn exclusief eventuele parkeerkosten.

Aanvragen

Om mij in te huren als gedragstherapeut kun je via deze link contact met mij opnemen.