De beste kattenbak is een kattenbak die jij als eigenaar niet in huis wil hebben. Dat is wel het laatste dat je wil horen, ik weet het, maar het is echt zo. De perfecte kattenbak is groot, heeft geen kap, staat op een goed bereikbare plek met meerdere uitwegen – vooral als je meerdere katten hebt – en is gevuld met klonterende, niet geurende kattenbakvulling. Op deze pagina laat ik je zien wat je het beste kunt aanschaffen voor je kat(ten).


De Savic Kattenbak Simba met Zeef

Dat is handig! Een kattenbak met ingebouwde zeef. Zo hoef je zelf niet meer te scheppen en kun je alles makkelijk in je container (Otto, grijze bak, of hoe je het ook maar noemt) gooien! De Savic Kattenbak Simba met Zeef is de perfecte kattenbak voor elke kat: groot, fijne instap en makkelijk schoon te maken, dus gegarandeerd een goed bijgehouden kattenbak! Ook is er in de rand aan de voorkant een zeef ingebouwd, zodat de laatste korrels aan de poten van je kat weer in de bak vallen. Dat scheelt ook weer schoonmaakwerk!

De Savic Kattenbak Simba met Zeef is verkrijgbaar via deze link.


De Savic Kattenbak Aseo XXL

Hou je van simpel en vind je het niet erg om af en toe de schep door de kattenbak te halen? Dan is de Savic Kattenbak Aseo XXL de perfecte kattenbak voor jou. Gemakkelijk schoon te maken en een lage instap die vooral handig is voor de oudere kat. De rand van de bak zorgt ervoor dat er tijdens de “graafwerkzaamheden” geen korrels op de vloer vallen, waardoor je minder vaak de stofzuiger nodig hebt om het gebied rondom de kattenbak schoon te maken.

De Savic Kattenbak Aseo XXL bestel je via deze link.


World’s Best Cat Litter Extra Strength Kattenbakvulling

Aanbevolen door de Catdaddy himself: Jackson Galaxy! Hij gebruikt deze vulling al jaren en is er meer dan tevreden over. World’s Best Cat Litter is plantaardig en daardoor duurzamer dan de kleivarianten uit de supermarkt of de dierenspeciaalzaak. Daarnaast ruik je niet dat je kat naar de bak is geweest en is de klontvorming simpelweg geweldig te noemen. Als je de kattenbak dagelijks bijhoudt kun je tot wel vier weken langer doen met je vulling. Deze vulling is duur in de aanschaf, maar omdat je er zo lang mee doet is het op de lange termijn goedkoper dan de rest.

World’s Best Cat Litter Extra Strength is hier te bestellen.


Cat’s Best Original Kattenbakvulling

Deze vulling gebruik ik voor onze eigen katten. Ook Cat’s Best is pantaardig en is vergelijkbaar met World’s Best Cat Litter, maar een slag goedkoper. Daar staat tegenover dat je er wat minder lang mee doet, omdat de klontvorming iets minder sterk is dan World’s Best. Als je het goed bijhoudt kun je met deze vulling twee tot drie weken langer doen dan de gemiddelde supermarktvulling.

Cat’s Best Original Kattenbakvulling is te bestellen via deze link.