Katten Advies Traject


In verband met Covid-19 doe ik op dit moment geen bezoeken aan huis. Neem contact met me op om te vragen naar andere mogelijkheden!

Is een van de volgende situaties herkenbaar?

  • Je kat krabt je bank kapot, terwijl de krabpaal twee meter verderop staat
  • Je kat plast overal, behalve in de kattenbak
  • Je zit rustig op de bank wanneer je kat je enkels aanvalt
  • Je kat is agressief naar jou, familieleden, huisgenoten of bezoek
  • Je kat verstopt zich de hele dag en is bang voor elk geluid
  • Je kat sproeit de voordeur onder

Is je antwoord ja op een van deze veelvoorkomende situaties? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

De situaties zoals hierboven beschreven komen vaker voor dan we denken. Dat je nu op deze pagina bent beland, betekent dat je graag het gedrag van je kat wil veranderen. Ik help je graag door middel van het Katten Advies Traject.

Wat houdt het Katten Advies Traject in?

Het Katten Advies Traject is een uniek concept in de wereld van de gedragstherapie. In mijn ogen is elke kat anders en heeft elke kat zijn of haar eigen behoeften. Daarnaast kan niet elk probleemgedrag op dezelfde manier worden behandeld. Om deze redenen heb ik dit traject ontwikkeld. Afhankelijk van jouw kat, het probleemgedrag en je persoonlijke situatie kijken we maandelijks of je mijn hulp nog nodig hebt.

Hoe werkt het Katten Advies Traject?

Het Katten Advies Traject is een gepersonaliseerd traject, specifiek ontwikkeld voor jouw kat. Rechts van deze tekst vind je een "menukaart" met de mogelijkheden die dit nieuwe traject jou en je kat biedt. Hieronder licht ik alle diensten toe.

Basispakket
Het basispakket begint met een telefonisch intakegesprek. Hierin bespreken we kort het probleemgedrag en wat jij verwacht van dit traject. Vervolgens stuur ik een link met een vragenlijst naar je op. Deze vragenlijst dient zo zorgvuldig mogelijk ingevuld te worden, zodat ik een eerste indruk kan krijgen van de kat en de ernst van het probleem. Met deze vragenlijst wordt meteen ook de factuur voor het basispakket meegestuurd.

Wanneer de vragenlijst is ingevuld en de factuur is betaald, kunnen we een afspraak inplannen voor het eerste huisbezoek. Hiervoor neem ik telefonisch contact met je op, zodat de afspraak zo snel mogelijk wordt ingepland. Tijdens het bezoek stel ik nog een aantal vragen naar aanleiding van de ingevulde vragenlijst en vraag ik je om me een rondleiding te geven door je woning. Aan het einde van het huisbezoek geef ik je wat "huiswerk" om meteen aan de slag te gaan met het probleemgedrag van je kat.

Twee weken na het huisbezoek hebben we telefonisch contact om de vorderingen te bespreken. Tijdens dit gesprek

geef jij aan hoe het gaat en beoordelen we samen of het nodig is om een nieuwe belafspraak te maken, of om alvast het aflsuitingsconsult in te plannen.

Wanneer het de relatie tussen jou en je kat weer volledig hersteld is en het probleemgedrag helemaal is verdwenen kom ik nog één laatste keer bij je langs voor een afsluitingsconsult. Tijdens dit laatste gesprek bij jou thuis bespreken we hoe het traject gelopen is en waar nog ruimte is voor verbetering. Als het nodig is krijg je nog een paar laatste tips van me en sluiten we het traject met een goed gevoel af.

Extra Opties

Verlenging (€70 per maand)
Elk probleem is anders en elke kat is anders. Simpele problemen zijn soms al na één maand opgelost. Andere, complexere problemen zoals bijvoorbeeld agressie hebben meer tijd nodig om verholpen te kunnen worden. Daarom is het belangrijk om per maand te kijken hoe het gaat met het probleemgedrag. Afhankelijk van het probleem, de situatie en uiteraard in overleg kan het traject met een maand verlengd worden.

Onbeperkt vragen stellen (€70 per maand)
Niet alleen elke kat is anders: ook eigenaren zijn allemaal verschillend. Waar de een genoeg heeft aan wekelijks contact per e-mail, wil de ander graag dagelijks antwoord krijgen. Mocht je dit willen, dan kan dat! Tegen een meerprijs heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen via e-mail of WhatsApp en ik stuur je elke dag één bericht met alle antwoorden die je nodig hebt.

Extra consult (€50 per keer)
In sommige gevallen is één huisbezoek niet voldoende. Daarom bied ik je de mogelijkheid om een extra consult in te laten plannen, zodat we alles nog even goed op een rijtje kunnen zetten. Ook kan dit consult worden gebruikt om te kijken of je je "huiswerk" goed gedaan hebt. We kunnen dan meteen aan de slag met de volgende stappen.

Uitgewerkt verslag (€20 eenmalig)
Tijdens een consult krijg je veel informatie van me. Je kunt ervoor kiezen om alles ter plekke op te schrijven, zodat je alles later nog een keer terug kunt lezen. Een andere mogelijkheid is om de pen neer te leggen en mij je volledige aandacht te geven. Misschien komt de informatie dan nog beter binnen. Na het huisbezoek ontvang je van mij binnen twee werkdagen een uitgewerkt verslag. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om dit verslag achteraf aan te vragen. Wacht hier echter niet te lang mee, anders ligt het niet meer vers in mijn geheugen.

Wie is Thomas IJmker?

Thomas IJmker is gediplomeerd gedragstherapeut voor katten. Hij begeleidt katteneigenaren met probleemgedrag en het voorkomen daarvan.

Hij heeft inmiddels al enkele jaren ervaring met kattengedrag en is in 2019 afgestudeerd als Gedragstherapeut voor Katten aan de Tinley Academie.

Zijn podcast over kattengedrag, de PodKat, waarmee hij in 2019 is begonnen, is inmiddels al meer dan 1500 keer beluisterd.

Op een persoonlijke, enthousiaste en positieve manier heeft hij de afgelopen jaren al meerdere eigenaren geholpen om het gedrag van hun kat te verbeteren.

Meer weten?

Wil je vandaag nog starten met jouw persoonlijke Katten Advies Traject, of wil je er meer over weten? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met me op!


© 2019 Thomas IJmker Kattengedrag - Alle rechten voorbehouden