Spelen: hoe moet dat eigenlijk?

Elke kat wil het, maar niet elke kat krijgt het: speeltijd. Veel eigenaren denken dat hun kat niet van spelen houdt, maar niets is minder waar! De reden dat katten niet willen spelen is dat veel eigenaren niet weten hoe ze goed moeten spelen met hun kat. Bij deze een paar tips!

1. Van je kat af
In de natuur rent de prooi altijd weg van de kat. Probeer dit na te bootsen als je met je kat gaat spelen. Gooi bijvoorbeeld een muisje niet naar de kat toe, maar probeer het eens ergens naar toe te gooien waar de kat hem niet meer kan zien. Zo trigger je het jachtinstinct van je kat.

2. Wissel af
Het is belangrijk om het speelgoed van je kat regelmatig te wisselen. Doe je dit niet, dan raakt je kat verveeld en laat hij al het speelgoed links liggen. Ruim daarom elke dag het speelgoed op en wissel af tussen hengels, balletjes en muisjes. Zo blijft je kat speels.

3. Stoppen met spelen
Wanneer het lijkt of je kat er geen zin meer in heeft, kan het zijn dat hij geen zin meer in het huidige speeltje heeft. Pak een ander speeltje en kijk of de kat nog even door wil. Stop nooit ineens met spelen, want dit kan zorgen voor veel frustratie bij je kat. Daarnaast is het goed om af te sluiten met wat voer als beloning.

Veel eigenaren zijn er heilig van overtuigd dat hun kat niet wil spelen. Probeer bovenstaande tips eens toe te passen. Zelfs de oudste en meest versleten katten zullen uit hun dak gaan, al is het maar een minuutje.